Dale Carnagie vo svojej knihe radí:

Prečo niekomu dokazovať, že nemá pravdu? Na základe skúsenosti z mnohých hádok som dospel k záveru, že existuje len jeden správny prístup k hádke.

Deväť z desiatich prípadov sa hádky končia tým, že súperiace strany sa rozídu ešte pevnejšie presvedčené o svojej pravde. V hádke nikdy nevyhráte. Môžete v nej iba prehrať. Prečo? Ak ste aj zdanlivo vyhrali a cítite sa skvelo, je tu ešte ten, čo prehral. Vy ste ho vlastne ponížili, zranili ste jeho pýchu. Váš triumf sa ho nemilo dotkol. A človek, ktorému ste proti jeho vôli vnútili svoje presvedčenie, aj tak svoj názor nezmení.

Jeden obchodný agent firmy Škoda na námietku zákazníka, že automobily tejto firmy nestoja za nič a že si radšej kúpi automobil povedzme firmy Renault, odpovedal takto: „Pane, autá firmy Renault sú dobré autá. Ak si nejaké kúpite, určite nespravíte chybu. Je to solídna firma a má solídnych predavačov.“ Tým vyrazí zákazníkovi dych. Nedal mu nejaký priestor na hádku, pretože vlastne tvrdil to isté, čo on. Tým dal bokom tému automobilov firmy Renault a pomaly začal hovoriť o prednostiach automobilov firmy Škoda.

Ak sa hádate, ak ste s niekým spore, občas môžete aj zvíťaziť. Bude to však zbytočné víťazstvo, pretože nezískate dobrú vôľu súpera ani jeho sympatie. Jediný spôsob, ako v hádke vyhrať, je vyhnúť sa jej.


Zdieľať: