Steve Olin sa narodil v židovskej rodine v Brooklyne. Bol obdarený veľkým športovým talentom. On sa však vydal iným smerom. Začal podnikať a celkom sa mu darilo. Mal všetko, na čo si pomyslel. Potom však nastal zlom a Steve začal trpieť veľkými záchvatmi paniky, z ktorých sa snažil dostať kokaínom a večierkami. Manželstvo sa mu rozpadlo a podnikanie skrachovalo. Prišiel o všetko.

V jednom okamihu sa Steve dostal na úplné dno. O dva týždne mal zaplatiť nájom, ale nemal peniaze. Vedel, že skončí na ulici. O jeho predošlom úspechu kedysi písali na titulných stranách časopisov, ale teraz o neho nikto nemal záujem. Kto by chcel zamestnať chlapa, ktorý namiesto práce flámuje a berie drogy?

Raz o tretej ráno Steve padol na kolená a volal k Bohu: „Otče, prečo si ma opustil?“ Zo svojho nešťastia obvinil Boha, hoci vedel, že za všetko si mohol sám. V tú noc sa mu Boh prihovoril a Steve prijal Ježiša Krista za svojho Pána a Spasiteľa. Prvýkrát po desiatich rokoch pokojne zaspal a spal až do rána. Všetko odovzdal Bohu, aj keď netušil, ako to Boh vyrieši.

Dva dni pred tým, ako mal zaplatiť nájomné, sa stalo niečo nečakané: zavolal mu neznámy človek a ponúkol mu prácu v oceliarskom priemysle. Steve neváhal a podpísal niekoľkomiliónovú zmluvu s ročným platom 500 000 dolárov. Opäť mohol začať pracovať a profesionálne rásť!


Zdieľať: