Keď Necla Camuzová 27. januára 2023 porodila svojho druhého syna, dala mu meno Yagiz, čo znamená odvážny. O 10 dní neskôr sa bábätko stalo jedným z najodvážnejších novorodencov v Turecku. Necla a jej rodina bývali na druhom poschodí modernej päťposchodovej budovy v tureckom mestečku Samandag.

Keď o štvrtej ráno Necla kŕmila svojho syna, začalo zemetrasenie. Chcela ísť za manželom, no spadla na nich skriňa a nemohli sa pohnúť. Zemetrasenie silnelo, padali steny a celá miestnosť sa triasla. „Keď sa zemetrasenie zastavilo, uvedomila som si, že som spadla o poschodie nižšie. Kričala som na nich, no neprichádzala žiadna odpoveď,“ povedala 33-ročná Necla, ktorá bola zavalená s dieťaťom, ktoré stále držala v náručí.

Život im zachránila spadnutá skriňa, ktorá zabránila tomu, aby ich rozdrvila veľká betónová doska. Mama s 10-dňovým bábätkom v tomto stiesnenom priestore prežila takmer štyri dni. Po vyše 90 hodinách začula štekot psov. V nemocnici sa dozvedela, že sa zachránil aj jej manžel a trojročný syn Yigita.

Necla je šťastná, že prežila a ďakuje za záchranu.


Zdieľať: