O dva roky po stretnutí s Havajčanmi-svadobčanmi som raz v sobotu ráno dostal telefonát. „Pamätáš si pár, ktorý si zosobášil na parkovisku v Národnom parku Skalnaté hory?“ Volal mi muž bol z Colorada. Ja som býval v Texase. Tento veriaci muž mi povedal, že tento pár si prečítal knihu Cesta ku Kristovi, ktorú sme im venovali ako svadobný dar. Vyhľadali náš zbor, aby sa dozvedel viac. „Poslali sme im teda ďalšie knihy,“ povedal. „Potom s nami chceli študovať Bibliu. Posledných šesť mesiacov sa s nimi pravidelne stretávam. Myslím, že ťa poteší, keď ti poviem, že dnes budú obidvaja pokrstení.“

Potom prešli ďalšie dva roky. Dostal som pozvanie na Campion Academy. Keď som sa v sobotu postavil za kazateľnicu, práve vstúpil dnu mladý manželský pár s malým dieťaťom.

Po skončení bohoslužby som sa dozvedel zvyšok ich príbehu. Po krste pozvali svojich priateľov na evanjelizačné prednášky a traja z nich boli pokrstení. Pokrstená bola aj ženíchova mama. Teraz pracuje v adventistickej nemocnici na Havaji.

Nechcel som, aby sme sa v onen deň zdržiavali na parkovisku pri akýchsi ľuďoch oblečených do divných dlhých šiat. Nechcel som sa s nimi púšťať do reči. Ale Boh použil niekoľkých mladých ľudí z kapely a muža, ktorý mal na sebe havajské tričko, aby im vydali o ňom svedectvo.

Benjie Leach, Fort Worth, Texas


Zdieľať: