Dayuma utiekla z kmeňa Auka ako malé dieťa. Napriek tomu, že niektoré aukské slová už zabudla, bola im veľmi nápomocná. Jim vytiahol zápisník a začal Elisabeth čítať frázy, ktoré ho Dayuma naučila.

„´Biti miti punimupa´ znamená: Páčiš sa mi. Chcem sa stať tvojím priateľom. ´Biti winki pungi amupa´ znamená: Chcem prísť k tebe bližšie alebo sa k tebe pripojiť. A keď poviem ´awum irimi´, znamená to: Ako sa voláš?“

Elisabeth žasla. Rozhodla sa, že keď pôjde Jim opäť za Dayumou, pôjde s ním. Jim uvažoval, ako sa pomocou týchto jednoduchých fráz skontaktovať s Aukami.

Spolu s Nateom sa vydal na niekoľko letov a videl Aukov na vlastné oči. Dokonca s nimi hovoril cez amplión, keď opakoval niektoré z fráz, ktoré sa naučil od Dayumy. Elisabeth sledovala, ako jeho oči žiarili, keď jej o tom hovoril.

Jedného dňa sa rozhodla položiť svojmu manželovi otázku, ktorá ju mátala už niekoľko týždňov. „Jim, rozumiem tomu, že niekto musí priniesť evanjelium Aukom. Ale chcem sa ťa spýtať: Si si istý, že to máš byť ty?“

„Som,“ odpovedal Jim jednoducho.

Elisabeth prikývla. To bolo všetko, čo potrebovala vedieť. Bola to nebezpečná misia. Nebolo pochýb o tom, že jeden alebo aj všetci muži môžu pritom prísť o život. Ale ak Jim nepochyboval o tom, že bol povolaný tam ísť, Elisabeth si bola istá, že bude môcť žiť s čímkoľvek, čo sa stane.


Zdieľať: