Všetko sa dalo do pohybu 15. septembra 1955, keď Nate a Ed leteli ponad džungľu. Ed spozoroval čistinku obkolesenú chatkami so slamenou strechou. Konečne objavili ťažko dosiahnuteľných Aukov!

O dva týždne neskôr sa Jim a Elisabeth dozvedeli, že z lietadla videli druhú dedinu Aukov len pätnásť minút od Arajuna. Prekvapilo ich, že v priebehu dvoch týždňov objavili dve usadlosti Aukov. Nate sedem rokov lietal ponad tú istú džungľu, a nenašiel po nich ani stopy. Chce im Boh niečo povedať? Vedie ich k tomu, aby sa pripravili na nadviazanie kontaktu s týmto kmeňom z doby kamennej? Ani Elisabeth, ani Jim si tým neboli istí. Obaja však boli nadšení z príležitosti, ktorá sa im možno naskytá.

A tak sa veci dali do pohybu. Ed a Nate lietali ponad aukské usadlosti a zhadzovali ľuďom darčeky. Začali používať jedinečný systém so špirálovitým lanom, ktorý Nate vymyslel. Z krúžiaceho lietadla spustili vedro zavesené na lane. Keď sa vedro blížilo k zemi, jeho krúživé pohyby sa zmenšovali až sa takmer prestalo hýbať. Tak mohli Aukom posielať dolu dary a Aukovia, ak by chceli, tiež mohli niečo vložiť do vedra. Pamätný deň nastal, keď Nate všetkým oznámil, že ´susedia´ im poslali hore vo vedre papagája!


Zdieľať: