Moran sa narodil v Izraeli. Ako dieťa veril v Stvoriteľa a Boha zmluvy Izraela. Neskôr začal holdovať alkoholu a ženám. Jeho práca disdžokeja mu k tomu poskytovala vhodné príležitosti. Keď vykonával vojenskú službu, niekoľko jeho kamarátov prišlo o život pri samovražednom atentáte. To v Moranovi prebudilo veľkú nenávisť a zlosť – aj voči Bohu.

Keď odišiel do Spojených štátov, jedna kresťanská rodina, s ktorou sa spriatelil, ho pozvala na bohoslužby. Moran bol prekvapený, keď tam nevidel žiadne sochy ani veľké kríže. Cítil sa tam celkom dobre, preto tam začal chodiť častejšie. Raz kazateľ povedal: „Kto chce osobne poznať Boha, musí uveriť v Ježiša Krista.“ Vykladal vtedy list Hebrejom. Povedal, že väčšina židovského národa síce Boha uctieva, ale v skutočnosti ho nepozná, pretože osobne spoznať Boha môžeme len skrze Ježiša.

Hoci bol Moran sekulárny Žid, takéto poznámky ho hnevali. Keď požiadal kazateľa, aby mu to vysvetlil, kazateľ mu poradil, aby si prečítal Bibliu. A tak začal Moran čítať Bibliu. Božie Slovo na neho silno zapôsobilo, zvlášť keď porovnával Starú a Novú Zmluvu. Niektoré výroky spôsobili, že sa až chvel. Prosil Ježiša, aby vstúpil do jeho života. Moran získal odpustenie hriechov a jeho srdce sa oslobodilo od nenávisti a horkosti.


Zdieľať: