Jeden pekný májový deň v roku 2015 vzal Jon všetky tri deti na prechádzku. „Zbadali muža, ktorý ležal na lavičke a nad ním stál ďalší muž. Manžel sa chcel pozrieť, čo sa tam deje,“ spomína manželka Erin. Muž, ktorý stál pri lavičke, vytiahol zbraň a vystrelil na Jona i deti. Všetci padli na zem. Dvom zraneným deťom sa podarilo utiecť. Muž potom zabil muža na lavičke a nakoniec aj seba. Erin prišla o dcéru i manžela. Jon adresoval posledné slová pred smrťou strelcovi: „Nech ti Boh odpustí.“ Mal iba 33 rokov.

Stevovi a Wendy sa počas 13-ročného manželstva narodili štyria synovia. Steve pracoval v továrni na meď, Wendy bola zdravotná sestra. Veľa času venovala deťom. Keď sa raz v noci Steve zobudil, počul, ako ledva lapá po dychu. „Snažil som sa ju zobudiť, ale vôbec nereagovala. Rýchlo som zavolal záchranku. Začali ju oživovať.“ Wendy previezli do nemocnice, ale na druhý deň aj tak zomrela. Mala 36 rokov. Až o niekoľko mesiacov zistili, že trpela sarkoidózou – zápalom buniek vo viacerých orgánoch tela.

Keď sa Erin dozvedela, že Steve náhle prišiel o manželku, poslala mu povzbudzujúcu správu. Časom sa zblížili. Spájalo ich nešťastie. To, čo prežili, bolo ťažké, ale rozhodli sa ísť ďalej spolu, pomáhať si a vytvoriť pre svoje deti nový domov.


Zdieľať: