Lekári do dnešného dňa nevedia, prečo Miška Kevélyová ochrnula. V roku 2015, keď mala 19 rokov, odišla brigádovať na Cyprus. „Po troch týždňoch strávených na Cypre som z doteraz neznámych príčin ochrnula od krku nadol. Stal sa zo mňa ležiaci pacient odkázaný na dýchací prístroj. Diagnóza znela ischémia miechy pri stavci C1-2,“ spomína Miška na moment, ktorý zmenil jej život.

Lekári jej nedávali žiadnu šancu. Povedali jej, že do dvoch týždňov dostane zápal pľúc a zomrie. Miška sa však rozhodla bojovať. Verila, že sa dá do poriadku a bude opäť chodiť. Hrozivé prognózy lekárov sa napokon nenaplnili a Miška sa začala zotavovať. Naučila sa dýchať bez pomoci prístroja a pomaly začala hýbať končatinami.

Keď Miška ochrnula, jej brat si zbalil veci a odišiel pracovať do Švajčiarska. Zarobenými peniazmi chcel pomôcť nielen rodičom, ktorí sa dostali do náročnej situácie, ale aj sestre, ktorá potrebovala rehabilitácie.

Jej brat sa bude o rok ženiť a Miška si dala cieľ – zatancovať si s ním na jeho svadbe.

„Ochrnutie mi dalo veľmi veľa. Spoznala som mnoho úžasných ľudí. Zmenila som nielen pohľad na svet, ale aj zmýšľanie. Prehodnotila som svoje priority a prestala som riešiť banálne veci,“ povedala.


Zdieľať: