Jej prastará mama bola budhistickou mníškou. Nikdy nič nezarobila. Napriek tomu urobila všetko pre to, aby Anna mohla chodiť do školy. Kŕmila ju jedlom, ktoré dostávala od ostatných veriacich.

Jej rodičia tvrdo pracovali. Annin otec pracoval na smetiarskom aute, mama upratovala ulice a po nociach pracovala ako chyžná. Domov nosili rozbité hračky, ktoré našli medzi odpadom. Opravili ich a umyli, aby sa ich dcéra mala s čím hrať. Pracovali od tretej ráno do neskorej noci. Jediný čas, ktorý s nimi mohla Anna stráviť, bola jazda v smetiarskom aute.

Kamaráti sa jej vysmievali, že je dcérou smetiarov. Anna vedela, že rodičia robia všetko pre to, aby mala lepší život. Vyštudovala v Bangoku univerzitu a získala bakalársky titul.

V roku 2018 sa prvýkrát prihlásila do súťaže krásy. Ostatné dievčatá pochádzali z bohatých rodín, jej diváci vymysleli prezývku „Miss smetí“.

V roku 2022 23-ročná Anna Sueangam-iam získala korunu krásy a stala sa thajskou Miss Universe. „Dnešný deň je dôkazom pre každého, že bez ohľadu na to, kde sa narodíme, môžeme si splniť sny, ak máme pri sebe tých správnych ľudí,“ priznala najkrajšia žena Thajska Anna v slávnostnej róbe, aj keď väčšinu svojho života žila z almužny.


Zdieľať: