Ted Rummel ako chirurg celý život zachraňoval iných. V roku 2009 mu diagnostikovali nezhubný nádor v chrbtici, s ktorým žil ďalších 11 mesiacov. Cysta plná krvi mu v chrbtici náhle praskla a on zostal od pása nadol ochrnutý. Ruky a mozog však fungovali bezchybne. Bol si istý, že za operačný stôl sa už nikdy nevráti.

Rok podstupoval náročnú rehabilitáciu. Vytvorila sa mu však krvná zrazenina v pľúcach a ďalšie závažné infekcie, ktoré znižovali jeho šancu na normálny život. Uvedomil si, že už nikdy nebude schopný manžel ani šikovný chirurg. Upadol do hlbokej depresie. Raz skoro ráno už držal v ruke zbraň, no myšlienky na manželku a ich štyri deti a vnúčatá ho prinútili zastaviť sa.

Rodina a kolegovia urobili všetko pre to, aby sa medzi nich vrátil. Ako jeden z najúspešnejších chirurgov vykonal v minulosti aj tisíc operácii ročne.

Rozhodol sa, že sa vráti k svojej práci. Počas prvej operácie bol pri ňom iný chirurg, ktorý by v prípade núdze zasiahol. Nebolo to však potrebné. Najprv vykonával zákroky posediačky, potom získal špeciálny invalidný vozík, ktorý mu pomohol zdvihnúť sa na nohy. Vďaka tomu môže pri operáciách stáť. Ted si to veľmi váži a je nesmierne vďačný, že zase môže pomáhať.


Zdieľať: