Jonny Kim, chlapec, ktorý prežil domáce násilie, vstúpil ako 18-ročný do amerického námorníctva. Chcel byť špeciálnym agentom, ale nakoniec sa stal vojenským zdravotníkom. Zmysel svojho života našiel v pomáhaní ostatným. Z vystrašeného chlapca, ktorý nemal žiadne sny, sa stal muž so zdravou sebadôverou.

„Po niekoľkých intenzívnych vojnových zážitkoch, keď som stratil veľa dobrých priateľov, som si dal sľub, že urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som urobil tento svet lepším.“ Jonny sa rozhodol, že sa stane lekárom – tým najlepším.

Dostal sa na Harvardovu univerzitu, kde popri práci v námorníctve študoval medicínu. V tom čase už s manželkou vychovávali dve deti. Po ukončení doktorátu z urgentnej medicíny prišla ďalšia životná výzva. Jeho profesor z univerzity ho presvedčil, aby využil všetky svoje životné skúsenosti a prihlásil sa do programu astronautov NASA.

V júni 2017 vybrali z 18 300 uchádzačov dvanásť astronautov, medzi ktorými bol aj Jonny. O tri roky na to NASA oznámila, že Jonny bude zaradený k astronautom, ktorí budú nacvičovať pristátie na Mesiaci, ktoré je naplánované na rok 2024.


Zdieľať: