Jeho detstvo bolo nočnou morou, napriek tomu sa z neho stal jeden z najvýnimočnejších mužov moderného sveta. Jeho otec si vybíjal svoju frustráciu na manželke a deťoch. Deti nebil preto, že by ich nenávidel, ale preto, že chcel ublížiť mame. Vedel, že najlepší spôsob, ako jej ublížiť, je ublížiť jej deťom.

„Aby unikla pred tyranským správaním manžela, mama odchádzala z domu. Niekedy aj na niekoľko dní. Bol som vystrašený malý chlapec. Bál som sa sveta, vzťahov, rozprávať sa s ľuďmi, chodiť do školy, mať vlastný názor, hovoriť alebo bojovať za to, čo považujem za správne. Mal som smrteľný strach z môjho otca,“ spomínal Jonny Kim, chlapec, ktorý prežil domáce násilie.

Jedného dňa sa stalo, že nahnevaný otec vytiahol zbraň a namieril ju priamo na mamu. Toto bola pre vtedy 16-ročného Jonnyho posledná kvapka. Vzal slzný sprej a nastriekal ho otcovi rovno do očí. Ten od hnevu zdvihol činku a hodil ju Jonnymu do hlavy. O chvíľu na to do domu vrazila polícia. Začala prestrelka, ktorú Jonnyho otec neprežil. „Z mojich pliec vtedy spadla obrovská ťarcha,“ povedal. Po rokoch vyznal, že svojmu otcovi odpustil.


Zdieľať: