Gretchen bola žena, ktorej pokojný svet sa rozpadol v jedinom okamihu. Podľa jednej prázdnej očnej jamky, rekonštruovaného nosa a zjazvenej kože bolo jasné, že ju postihlo strašné nešťastie. Napriek tomu z nej vyžarovala sila a krása.

Svet Gretchen sa zmenil jedného rána roku 1982, keď opitý vodič narazil do jej auta, ktoré sa osudne otočilo, prešlo na druhú stranu diaľnice a vybuchlo. Gretchen sa ocitla v horiacom pekle. Jej matka bola na mieste mŕtva, ale Gretchen ako zázrakom unikla smrti.

Dovtedy žila plným životom. Bola krásna, bohatá a mala pozorného manžela. V tom príšernom sne, ktorý nasledoval, prišla o všetko – ale získala omnoho viac.

Šesť týždňov bola v kóme. Keď si napokon uvedomila, že vlastne stratila tvár, odmietala akúkoľvek návštevu. Jej spoločníkom sa stala televízia. Keď po jednej z vyše 70 operácií sledovala jednu evanjelizačnú akciu, svoj život odovzdala Kristovi.

Po siedmich rokoch života v ústraní si uvedomila, že nemôže zostať v úkryte. Pochopila, že Boh ju zachránil s určitým zámerom. Začala pracovať v rehabilitačnom stredisku. Vlastné postihnutie jej pomáhalo získať dôveru iných. Keď sa jej spýtali, čo jej prináša najväčšiu radosť, odpovedala: „To, že ráno vstanem s presvedčením, že nič nie je nešťastná náhoda.“


Zdieľať: