„Brali sme sa ako veľmi skúsení ľudia. Ja som si uvedomila, že už na ňom nič nezmením, že ho musím nechať tak. A že ho musím kŕmiť a starať sa o neho pre blaho slovenského národa a slovenskej kultúry…,“ prezradila manželka.

„Keď som bol mladý, vôbec som nerozmýšľal o rodine, bol som v tomto smere nezodpovedný. Keď som mal 40, zrazu som pocítil, že je najvyšší čas,“ vysvetlil manžel,

Magda sa rozhodla ukončiť hereckú kariéru a vrhla sa do politiky a diplomacie. Stala sa veľvyslankyňou v Rakúsku a neskôr v Poľsku, ale manžel sa odmietal vzdať života v Bratislave.

„Myslím si, že moju kariéru znášal zle. Dosť svojím spôsobom protestoval.“ Keď prišiel do Viedne, celý víkend zostal naschvál oblečený v pyžame. Vo Varšave bol manželku pozrieť iba raz. Nemala to s ním vôbec ľahké. „On bol veľmi komplikovaný, introvertne založený človek. Keď povedal desať viet za tri týždne, tak som bola rada.“

„Moja žena, keď sa ráno prebudí, tak sa hneď usmieva. Má skrátka dobrú náladu, absolútne bez príčiny. Tak je to stále. Mne sa zdá, že by som mal prebrať tento jej pocit, ale nejako to nejde.“ Jeho žena mala podľa neho nemeckú poriadkumilovnosť, ktorá mu liezla na nervy.

Spoznali ste týchto manželov?

Magda Vášáryová a Milan Lasica.


Zdieľať: