Damon celý život vedel, že chce rodinu, že chce byť skvelým otcom, ale informácia o tehotenstve jeho priateľky ho napriek tomu vyviedla z miery. Dieťa túžil mať vo chvíli, keď si bude istý, že danú osobu bude milovať do konca života. Ale oni boli mladí a vo vzťahu mali veľa problémov. „Bol som sebou sklamaný, že som sa vôbec dostal do tejto situácie a nedal si pozor. Vždy som sníval, že tento moment bude môj najšťastnejší v živote, ale nebol.“

Keď to oznámil svojej mame, odišla z miestnosti. Pristihol ju plakať v kuchyni. „Vieš, aké je ťažké vychovávať dieťa v situácii, keď sa matka a otec milujú a sú si navzájom oddaní?“ spýtala sa ho a on presne vedel, na čo naráža. Dieťa malo prísť do nefunkčného vzťahu, v ktorom chýbala láska a stabilita. Damon sa napriek tomu pokúsil dať do vzťahu všetko. Akosi to však nepomáhalo.

Už v deň pôrodu boli kúsok od rozchodu. „Bez ohľadu na všetko som vedel, že táto žena potrebuje môj rešpekt a podporu. Po príchode dcérky na svet som začal nekontrolovateľne vzlykať. V tom momente som si uvedomil, že láska rodiča k dieťaťu je tá najčistejšia forma bezpodmienečnej lásky na svete.“ Stal sa z neho „slobodný otecko,“ ktorý sa rozhodol využiť svoj čas s dcérou na maximum.


Zdieľať: